Tafjordfjella

Artikkelstart

Tafjordfjella er et fjellområde på Sunnmøre, i Møre og Romsdal fylke. Tafjordfjella strekker seg fra botnen av Tafjorden, en av Storfjordens innerste armer, østover og sørover og omfatter områder i kommunene Fjord og Rauma i Møre og Romsdal og Skjåk i Innlandet fylke. I Tafjordfjella ligger Møre og Romsdals høyeste fjell Puttegga (Pyttegga; 1999 meter over havet) og Karitinden (1982 meter over havet).

I øst og sørøst omfatter Tafjordfjella deler av Reinheimen nasjonalpark, og i nordøst og øst Romsdalsfjella. Fjellområdet er et mye benyttet turområde med en rekke turisthytter, både betjente, selvbetjente og ubjetente. Ved Heimste Veltdalsvannet ligger Veltdalshytta og Fieldfare; sistnevnte er kåret til Norges «mest historiske hytte» av Den Norske Turistforening. Den er en kopi av krigskvarteret som Kompani Linge-offiserene Joachim Rønneberg, Birger Strømsheim og Olav Aarsæther bygde våren 1944.

Mye besøkte hytter er ellers de betjente hyttene Reindalseter og Kaldhusseter, henholdsvis sørøst og sør for botnen av Tafjorden, og den selvbetjente Vakkerstøylen ved Ulvådalsvatnet i Romsdalsfjella.

Kart

Tafjordfjella
Av /Statens kartverk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg