Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Artikkelstart

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening er en fagforening for sakprosaforfattere og oversettere av sakprosa. Norsk Faglitterær Forfatterforening ble stiftet i 1978 og ble i 1990 slått sammen med Norsk faglitterær oversetterforening, som til sammen utgjør dagens NFFO. Du finner en oversikt over alle norske forfatterforeninger her.

Faktaboks

Også kjent som
NFF

NFFO ledes av et styre valgt av årsmøtet, som er foreningens øverste organ. Geir Hønneland ble valgt til styreleder i 2018. Generalsekretær er Tore Slaatta (i permisjon høsten 2018).

Medlemskap

NFFO har 5 500 medlemmer per 2015. Medlemskap i NFFO gis til forfattere og oversettere som har publisert minst ett sakprosaverk på 200 000 tegn (med mellomrom), eller 100 trykte sider eget bidrag i et annet verk. Medlemmene er forfattere eller oversettere av fagbøker, generell sakprosa, lærebøker, biografier, reiseskildringer, debattbøker, kokebøker, essayistikk, ordbøker og lignende.

Formål og virke

Foreningen jobber for å sikre medlemmenes faglige og økonomiske interesser gjennom forhandlinger av avtaler og kontrakter med forlag og andre institusjoner. Blant de viktigste avtalene er normalavtalene for forfattere og oversettere om utgivelse og bruk av faglitteratur, samt avtalene om kopi- og bibliotekvederlag.

NFFO arbeider for å fremme god faglitteratur og å styrke norsk skriftspråk. Foreningen yter veiledning og rådgivning til medlemmene når det gjelder juridiske og avtalemessige spørsmål. NFFO arrangerer en rekke kurs og seminarer.

Stipender

NFFO administrerer Det litterære fond som hvert år deler ut stipender til sakprosaforfattere og -oversettere. Midlene kommer fra kopi- og bibliotekvederlagene. Stipendpotten var i 2011 på cirka 60 millioner kroner.

Utgivelser

NFFO gir ut medlemsbladet NFFO-Bulletin og Norges største litterære tidsskrift, Prosa, som kommer ut i 5.700 eksemplarer. NFFO sitter også i styret til Store norske leksikon.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg