Faktaboks

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening
NFFO, NFF
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
28.04.1978
Daglig leder
Arne Vestbø
Styreleder
Aage Storm Borchgrevink

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening er en fagforening for sakprosaforfattere og oversettere av sakprosa. Norsk Faglitterær Forfatterforening ble stiftet i 1978 og ble i 1990 slått sammen med Norsk faglitterær oversetterforening, som til sammen utgjør dagens NFFO. Du finner en oversikt over alle norske forfatterforeninger her.

NFFO ledes av et styre valgt av årsmøtet, som er foreningens øverste organ. Aage Borchgrevink ble valgt til styreleder i 2021. Generalsekretær er siden 2019 Arne Vestbø.

Medlemskap

NFFO har 5 200 medlemmer per 2020. Medlemskap i NFFO gis til forfattere og oversettere som har publisert minst ett sakprosaverk på 200 000 tegn (med mellomrom), eller 100 trykte sider eget bidrag i et annet verk. Medlemmene er forfattere eller oversettere av fagbøker, generell sakprosa, lærebøker, biografier, reiseskildringer, debattbøker, kokebøker, essayistikk, ordbøker og lignende.

Formål og virke

Foreningen jobber for å sikre medlemmenes faglige og økonomiske interesser gjennom forhandlinger av avtaler og kontrakter med forlag og andre institusjoner. Blant de viktigste avtalene er normalavtalene for forfattere og oversettere om utgivelse og bruk av faglitteratur, samt avtalene om kopi- og bibliotekvederlag.

NFFO arbeider for å fremme god faglitteratur og å styrke norsk skriftspråk. Foreningen yter veiledning og rådgivning til medlemmene når det gjelder juridiske og avtalemessige spørsmål. NFFO arrangerer en rekke kurs og seminarer.

Stipender

NFFO administrerer Det litterære fond som hvert år deler ut stipender til sakprosaforfattere og -oversettere. Midlene kommer fra kopi- og bibliotekvederlagene. NFFO utbetalte 78 millioner kroner i stipender i 2019. I 2020 utbetalte de 94 millioner i stipender.

Utgivelser

NFFO gir ut medlemsbladet NFFO-Bulletin og Norges største litterære tidsskrift, Prosa, som distribueres til alle medlemmer.

Eksterne lenker

Faktaboks

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.120 Yrkessammenslutninger

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg