Davids sling luftforsvarssystem

David's sling (også kjent som Magic Wand) er betegnelsen på et israelsk-amerikansk luftforsvarssystem under utvikling av selskapene Rafael og Raytheon i samarbeid med amerikanske og israelske forsvarsmyndigheter. Det var opprinnelig planlagt tatt i bruk av det israelske forsvaret i 2014–15, men er foreløpig utsatt til første kvartal 2016.

Systemet skal forsterke det israelske luftforsvaret med kapasitet mot mellom- og langdistanse-missiler, som særlig utgjør en trussel fra Hizbollah-militsen i Libanon. David's sling skal kunne skyte ned innkommende missiler som har en rekkevidde på inntil 300 kilometer. Hizbollah er utstyrt med flere typer iransk-produserte missiler, inklusive M600, Zelzal, Fajr og Fateh-110, som kan nå mål dypt inne i Israel.

David's sling supplerer særlig det andre nye systemet, Iron Dome, som viste sin verdi under Operasjon Pillar of Cloud høsten 2012. David's sling skal brukes sammen med Iron Dome og det tidligere systemet Arrow. Sistnevnte er utviklet for å kunne møte langtrekkende missiler særlig fra Iran, og en ny generasjon av dette - Arrow 3 - skal stå ferdig i 2016. Israel besitter i tillegg det amerikanske systemet Patriot, som ble benyttet da Irak beskjøt Israel med Scudmissiler under Golfkrigen i 1991. En del av teknologien i David's sling, blant annet radarsystemet, bygger på det samme som er utviklet for Iron Dome.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg