Rivers

. fri

Rivers, delstat i Nigeria med et flateinnhold på 11 077 km2 og med et folketall på 7 223 131 innbyggere (basert på FN projeksjon 2015).

Deltatshovedstad og største by er Port Harcourt, som fungerer som landets oljehovedstad. Næringslivet er derfor preget av stor oljevirksomhet og av servicenæringer som betjener oljeindustrien.

Dessverre har dette også ført til stor utbredelse av en blanding av økonomisk og politisk korrupsjon, der til og med politi og forsvar er involvert i å ta for seg av bestikkelser. I denne atmosfæren er også vinningskriminalitet og politisk motiverte kriminelle bander utbredt, både på land og på sjøen utenfor.

I sør grenser delstaten til Beninbukta, en del av Atlanterhavet. Byen ligger også forholdsvis nær grensen til nabolandet Kamerun i øst, med båtforbindelse til havnebyen Douala. Den sørlige delen av Rivers er gjennomskåret av en rekke elver som munner ut i havet. Rivers regnes som en integrert del av Nigerdeltaet, til tross for at elevene ikke strengt tatt har opphav i elven Niger.

Delstatshovedstaden Port Harcourt har foruten havn, en stor flyplass med en del internasjonale flyvninger, og en helt nybygget moderne bybane. Port Harcourt er også utstyrt med en mengde hoteller, restauranter, og butikker av alle typer og prisklasser.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg