Kirkens Nødhjelp

Lege i arbeid for Kirkens Nødhjelp, blant tørkerammede i Etiopia. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /KF-arkiv ※.

Artikkelstart

Kirkens Nødhjelp er en norsk hjelpeorganisasjon, opprettet av Menighetspleienes landsforbund i 1947 for å formidle hjelp fra Den norske kirkes menigheter og (siden 1975) fra norske frikirker til flyktninger, emigranter, katastroferammede og andre nødlidende uten hensyn til rase, nasjonalitet, politisk oppfatning og religion.

Styret utpekes av forskjellige kirkelige organer. Generalsekretær: Anne-Marie Helland 2012–2018, Lisa Sivertsen (konstituert) 2018–2019, Dagfinn Høybråten fra 1.april 2019.

Hjelpearbeidet, som til å begynne med hovedsakelig ble konsentrert til Mellom-Europas flyktningeleirer, er nå verdensomspennende. Det er fattige mennesker og flyktninger i Afrika som mottar mest økonomisk støtte gjennom Kirkens Nødhjelp. Andre områder som mottar omfattende hjelp er Afghanistan, Brasil, India, Pakistan, Palestina, Vietnam og flere land i Karibia og Mellom-Amerika.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg