Bradley Cooper, filmskuespiller fra USA, begynte karrieren innen TV med en birolle i den populære serien Sex and the City (Sex og singelliv, 1999). Han debuterte på filmlerettet i Wet Hot American Summer (2001), og fulgte opp med småroller innen film og TV, som i serien Nip/Tuck (2007-2009). Cooper ble lagt merke til i komedien Hangover (2009; oppfølgere 2011, 2013), og spilte mot Ryan Gosling i dramaet The Place Beyond the Pines (2012). Han ble deretter nominert til Oscar-prisen tre ganger; for sin hovedrolle i den kritikerroste dramakomedien The Silver Linings Playbook (2012), for birollen som FBI-agent i American Hustler (2013) og for hovedrollen som skarpskytter i Clint Eastwoods American Sniper (2014), basert på livet til Navy SEAL-soldaten Chris Kyle.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

22. januar 2015 skrev Trond Olav Svendsen

I dette tilfellet bør man bruke betegnelsen skarpskytter og ikke snikskytter. Mvh Trond Olav Svendsen

22. januar 2015 svarte Ann-Sofi S. Emilsen

Hei, og takk for kommentaren. Jeg var selv i tvil om hvilken betegnelse som var korrekt å bruke, jamfør krypskytter, snikskytter og skarpskytter, og brukte faktisk sistnevnte i førsteutkastet. Chris Kyle var vel en "blanding" av snik- og skarpskytter, men jeg ser at skarpskytter er den beste betegnelsen her. Vennlig hilsen Ann-Sofi

22. januar 2015 svarte Trond Olav Svendsen

Ja, dette handler jo om "snikskyting", i og for seg, i allmenn språkbruk. Men her inngår personen i et lands væpnede styrker, og den norske betegnelsen for denne typen tjeneste er skarpskytter.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.