Toy Story

Animasjonsfilm. Lekene Woody, Jessie og hesten Bullseye er blant hovedpersonene i dataanimasjonen Toy Story 2 (1999), i regi av John Lasseter for selskapene Pixar og Walt Disney. Kommunenes Filmcentral. begrenset

.
Lisens: Brukerspesifisert

Toy Story er en serie amerikanske animasjonsfilmer produsert av Pixar Animation Studios og Walt Disney Pictures. Første kapittel om Sheriff Woody, Buzz Lightyear og de andre lekene til guttungen Andy ble en enorm suksess under utgivelsen i 1995. Filmen spilte inn over 360 millioner dollar, vant en Oscar-pris, markerte gjennombruddet for filmselskapet Pixar og er regnet som en av tidenes beste animasjonsfilmer.

Oppfølgeren Toy Story 2 (1999) ble også en kassasuksess, med rundt 500 millioner dollar i kinoinntekter. Toy Story 3 (2010) er filmseriens hittil siste kapittel, og er regnet som en uvanlig sterk tredje del av en filmserie. Filmen spilte inn over en milliard dollar, noe som frem til 2014 var rekord for en animasjonsfilm. Toy Story 3 ble også den tredje animasjonsfilmen som var nominert til beste film under Oscar-utdelingen, og den vant Oscar-priser for beste animasjon og beste originalsang. Filmenes komponist er Randy Newman.

Filmtrilogien har blitt regissert av John Lasseter og Lee Unkrich, mens Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack og Don Rickles har stemmene til de mest sentrale rollefigurene.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg