Tørkede laurbærblader er et mye brukt krydder i Europa og Nord-Amerika og anvendes i blant annet sauser, gryteretter og marinader, og det inngår i den franske krydderblandingen bouquet garni. Laurbærblader brukes først og fremst i retter med lang koketid, for eksempel supper, kraft, buljonger, bønne- og linseretter og gryteretter med fjærfe, storfe og lam.
I tillegg brukes bladene til å smaksette sursild, sauser, pickles og marinader. Bladene er også velegnet i fiskeretter, gjerne sammen med sitron og fennikel. Til kokt makrell er laurbærblader en selvfølge.
Bladene inngår i flere krydderblandinger, for eksempel stifado mix og bouquet garni. Kvistene fra treet kan brukes som grillspyd og setter en aromatisk smak på kjøttet.
Olje fra laurbærblader brukes til å smaksette likører og i parfymeindustrien.
Kommentarer
Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.
Du må være logget inn for å kommentere.