Solberg-regjeringen ble dannet i 2013 og ledes av statsminister Erna Solberg H). Regjeringen er en koalisjonsregjering bestående av Høyre (H) og Fremskrittspartiet (FrP). Høyre har i tillegg til statsministeren 10 statsråder og Fremskrittspartiet 8.

Solberg-regjeringen er også blitt omtalt som den blå-blå regjeringen.

Erna Solbergs regjering tiltrådte etter stortingsvalget i 2013. For stortingsperioden 2013-2017 inngikk de to regjeringspartiene en samarbeidsavtale med partiene Kristelig Folkeparti og Venstre. De fire partiene hadde til sammen flertall på Stortinget med 96 mandater. 

Regjeringen Solberg ble sittende etter stortingsvalget i 2017.

Fra 20. oktober 2017 består Solberg-regjeringen av statsministeren og 18 statsråder.

I perioden 2013-2017 ble det foretatt flere utskiftninger og omrokeringer av statsråder. Den første store endringen skjedde i ekstraordinært statsråd 16. desember 2015. Sylvi Listhaug (FrP) gikk av som landbruks- og matminister og ble avløst av Jon Georg Dale (FrP). Listhaug tiltrådte i en nyopprettet statsrådsstilling som innvandrings- og integreringsminister.

Vidar Helgesen (H) gikk av som EØS- og EU-minister ved Statsministerens kontor og ble ny klima- og miljøminister etter Tine Sundtoft (H) som gikk ut av regjeringen. Elisabeth Aspaker (H) gikk av som fiskeriminister og ble ny EØS- og EU-minister. Per Sandberg (FrP) overtok som fiskeriminister.

Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) ble ny kulturminister etter Thorhild Widvey (H) som gikk ut av regjeringen.

Anniken Hauglie (H) overtok som ny arbeids- og sosialminister etter Robert Eriksson (FrP) som trådte ut av regjeringen

Den neste endringen i regjeringens sammensetning skjedde i ekstraordinært statsråd 20. desember 2016. Per-Willy Amundsen (FrP) ble ny justis- og beredskapsminister etter Anders Anundsen (FrP) som gikk ut av regjeringen.

Terje Søviknes (FrP) overtok som olje- og energiminister etter Tord Lien (Frp) som trådte ut av regjeringen.

Frank Bakke-Jensen (H) ble ny EØS- og EU-minister etter Elisabeth Aspaker (H) som gikk ut av regjeringen.

Henrik Asheim (H) ble for tidsrommet 15. september 2017 til 26. november 2017 konstituert som kunnskapsminister i Torbjørn Røe Isaksens permisjonsperiode.

I statsråd 20. oktober 2017 ble Ine Marie Eriksen Søreide (H) ny utenriksminister etter Børge Brende (H) som trådte ut av regjeringen. Frank Bakke-Jensen (H) gikk av som EØS- og EU-minister og ble ny forsvarsminister. Marit Berger Røsland (H) overtok som ny EØS- og EU-minister.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.