. Begrenset gjenbruk

Terje Søviknes, norsk politiker fra Fremskrittspartiet og fisker fra Os i Hordaland. Ordfører i Os 1999-2016. Nestleder i Fremskrittspartiet 1999–2001. Vararepresentant til Stortinget fra Hordaland 1997–2001. Fra 2016 er han olje- og energiminister

Søviknes var nominert til førsteplass på Hordaland Frps liste ved stortingsvalget 2001, men trakk seg som kandidat etter en sexskandale. Han var på den tiden vurdert som en aktuell lederkandidat i Frp.

Søviknes fortsatte imidlertid som ordfører. Os var den kommunen i landet som hadde høyest oppslutning om Fremskrittspartiet ved kommunevalget 2003 med 45 prosent av stemmene.

Søviknes har vært medlem av kommunestyret i Os sammenhengende siden 1991, og har fra 1995 også vært medlem av fylkestinget i Hordaland. Fra 2005 er han leder i kommunalpolitisk utvalg i Frp. Terje Søviknes har støttet konkrete bompengeprosjekter i Hordaland, i strid med partiets linje, og har av den grunn møtt sterk kritikk på Fremskrittspartiets landsmøter.

Søviknes er utdannet akvaingeniør fra Bergen Ingeniørhøgskole, har studert økonomi ved Norges Handelshøyskole og arbeidet som fisker i flere år før han ble heltidspolitiker i 1999.

Han kom tilbake i rikspolitikken da han ble utnevnt til olje- og energiminister i desember 2016. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.