I Etiopia følger utdanningen et 8-2-2-system, hvor barneskolen varer i 8 år, ungdomsskolen i 2 år og den videregående skolen i 2 år. Ifølge UNESCO var 61 % av befolkningen over 15 år analfabeter i 2007.

Offisiell skolestartsalder er 7 år. Barneskolen er i prinsippet gratis og obligatorisk. De senere år har Etiopia hatt en enorm fremgang med å tilby grunnutdanning. Mens kun 46 % av barnekullene begynte på skolen ved årtusenskiftet anslår UNESCO (2011) at 86 % nå begynner på skolen. På barnetrinnet undervises det i engelsk, morsmål og det nasjonale språket amharisk.

Høyere utdanning tilbys ved en rekke fagskoler, høyskoler og universiteter. Et akademisk år består av 36 uker, og er delt inn i  semestre (oktober-februar, mars-juli). Bachelorprogrammer varer fra tre til fire år, mens mastergradsprogrammer varer i minimum to år.

Akademisk frihet er svært begrenset i Etiopia. I rapporten "Education under Attack" fra 2010 beskriver UNESCO omfattende brudd på menneskerettigheter i forhold til akademikere som er kritiske til styresmaktene.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.