sikahjort

Cervus nippon, sikahjort. Foto fra: Jægersborg Dyrehave

Cervus nippon, sikahjort. Foto fra: Hadsund, Himmerland, Danmark

Sikahjort er en partået klovdyrart i hjortefamilien. Pelsen er om sommeren kastanjebrun med hvite flekker, om vinteren svartbrun, uten flekker. Gevirlengde 28–81 cm, med antydning til skovl på de øverste takkene. Skulderhøyde 65–109 cm, vekt omtrent 48 kg.

Faktaboks

uttale:
sˈikahjort
også kjent som:
Cervus nippon

Arten forekommer i skogområder i Japan, Vietnam, Taiwan, Kina, Mandsjuria og Korea og har blitt innført til New Zealand, USA og Europa.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg