Jan Gunnar Hoff, norsk jazzmusiker, pianist, komponist og bandleder; utdannet ved jazzlinjen ved Trøndelag Musikkonservatorium 1986–89 og ved NMH 2000-2001. Hoff har en svært variert musikalsk bakgrunn, og er kanskje den eneste norske jazzmusiker som har debutert på en klassisk arena, under Festspillene i Harstad i 1992.

Fra 1989–91 var han landsdelsmusiker i Nord-Norge, i en trio med Finn Sletten og Terje Venaas. Med sin egen Jan Gunnar Hoff Group har han utgitt albumene Syklus (1993), Moving (1995), Crosslands (1998), In Town (2003), Meditatus (2005) og Magma (2008) og han har ellers medvirket på en lang rekke innspillinger med artister innen ulike genre. Hoff har komponert ca 160 verk for ulike besetninger: kor, kammerorkester, sinfonietta og jazz combos med musikk skrevet for størrelser som Mike Stern, Maria Joao, Pat Metheny. Hoff skrev tingingsverket "Free flow songs" til Vossajazz i 2005. Han ble tildelt den prestisjetunge Stubø-prisen i 1997 og fikk en Edvardpris fra TONO for jazzmessen Meditatus i 2005. Meditatus er framført i en rekke land, bl.a i Canada, Island, Latvia og i Norge.

Hoff har spilt og samarbeidet med Alex Acuña, Mike Stern, Pat Metheny, Maria Joao, Audun Kleive, Knut Riisnæs, Tore Johansen, Kenwood Dennard, Mathias Eick, Tore Brunborg, Lars Danielsson, Cæcilie Norby, Fathy Salama, Martin France, Chick Corea, John Surman, Joanna McGregor, Karin Krog, Bendik Hofseth, Paolo Vinaccia for å nevne noen. I 2007 ble han godkjent som professor ved Universitetene i Tromsø og Kristiansand.

I de senere år har Hoff turnert i Russland, Hviterussland, Ukraina, Kroatia, Island, Østerrike, Italia, Sverige, USA, England og Norge. Hans siste bandprosjekt er trioen Acuna/Hoff/Mathisen som har gitt ut platen "Jungle City" på Alessa Records i 2009. Bandet har spilt bl.a i New York, Los Angeles og i Peru (2011) samt mange konserter i Skandinavia.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.