Mathias Eick

Faktaboks

Mathias Eick
Født
26. juni 1979, Furnes

Artikkelstart

Mathias Eick er en norsk musiker innen jazz og beslektet musikk. Han spiller mange instrumenter, men har trompet som hovedinstrument.

Bakgrunn og karriere

Eick er utdannet ved jazzlinjen ved Trøndelag musikkonservatorium (NTNU) i Trondheim. På slutten av 1990-årene høstet han oppmerksomhet sammen med gruppen Jaga Jazzist, som han spilte i frem til midten av 2000-tallet. Eick har også spilt i Motif, Jacob Young Band og Jan Gunnar Hoff Group, og vært med i bandet til den franske trommeslageren Manu Katché. Han har også ledet egne grupper, herunder en kvartett, og platedebuterte som leder med Door i 2008, utgitt på ECM. Han har senere vært knyttet til plateselskapet ECM, blant annet med utgivelsene Midwest (2015) og Ravensburg (2018). I årene 2019 og 2020 jobbet han mye med et hyllestprosjekt for Miles Davis-albumet Kind Of Blue.

Eick har dessuten samarbeidet med fremtredende grupper i norsk rock, pop og hiphop, som Turboneger, DumDum Boys, Motorpsycho, BigBang og Karpe Diem.

I 2007 ble Eick kåret til største internasjonale talent under den årlige konferansen til International Association for Jazz Education, og i 2009 ble han og kvartetten hans tildelt by:Larm-prisen, eller StatoilHydro-stipendet, for 2008.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg