Marilyn Mazur

Faktaboks

Marilyn Mazur
Født
1955

Marilyn Mazur, dansk perkusjonist og komponist. Hun er datter av polske og afroamerikanske foreldre og har bodd i Danmark siden hun var 6 år gammel. Hun begynte med dans og klassisk piano, før hun gikk over til slagverk og improvisert musikk. Blant annet studerte hun ved Det kongelige danske musikkonservatorium i København.

Fra 1980-årene av gjorde hun seg blant annet gjeldende med Pierre Dørges Jungle Orchestra, og i 1985 medvirket hun på Palle Mikkelborgs hyllest-album til Miles Davis, Aura. Davis likte den meget kreative og allsidige perkusjonisten, og de neste fire årene spilte hun mye med ham. Senere har hun blant annet i en årrekke vært en meget viktig del av Jan Garbarek Group, og hun har også samarbeidet med andre norske musikere, for eksempel Nils Petter Molvær, Audun Kleive, Jon Balke og Eivind Aarset. Av andre samarbeidspartnere kan nevnes Gil Evans og Wayne Shorter.

Siden 1989 har Mazur også ledet egne grupper, blant annet Future Song og Percussion Paradise. Album under eget navn for eksempel Circular Chant (1995) og All the Birds (2002). I 2008 kom Elixir, et duoalbum med Jan Garbarek.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg