Festspillene i Nord-Norge er en årlig musikk-, teater- og kunstfestival i Harstad, arrangert første gang i 1965. Direktør er fra 2018 Ragnheidur Skuladottir.

Festspillene i Nord-Norge arrangeres av en stiftelse med finansiering fra Norsk kulturråd og fra de nord-norske fylkene. Den har som formål å styrke det kunstneriske og kulturelle liv i Nord-Norge.

Festspillene varer i én uke i juni, og omfatter blant annet konserter innenfor et bredt felt av sjangre, kunstutstillinger og teater- og filmforestillinger. Konserter avholdes også utenfor Harstad. Festspillene arrangerer også ungdomsfestivalen NyUngKunst.

Festspillene i Nord-Norge har vært arrangert hvert år siden 1965, med unntak av 2020 da den var avlyst på grunn av koronavirus-pandemien. Den var såkalt knutepunktfestival så lenge denne ordningen varte 1995–2015.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg