Geir Holmsen

Faktaboks

Geir Holmsen
Født
12. desember 1956, Oslo

Artikkelstart

Geir Holmsen er en norsk musiker, bassist, arrangør, komponist, produsent og underviser. Han har operert innen flere sjangre, men er nok mest kjent for sitt arbeid med jazz-rock og liknende uttrykk i ensembler som Jon Eberson Group. Han er gift med Maj Britt Andersen. Geir Holmsen er professor ved Institutt for rytmisk musikk ved Universitet i Agder.

Bakgrunn og karriere

Geir Holmsen har utdanning i fra Norges Musikkhøgskole, og studerte også komposisjon under blant andre Gunnar Sønstevold og Maj Sønstevold. Fra midten av 1970-årene medvirket han i ulike grupper i miljøet omkring Club 7 i Oslo, herunder Kråbøl, Lotus og Chipahua.

På første halvdel av 80-tallet var han bassist i det populære jazz-rockbandet Jon Eberson Group, og spilte på bandets tre første utgivelser, Jive Talking (1981), Polarities (1982) og City Visions (1984). Holmsen spilte også med Eberson i Jazzpønkensemblet i årene 1982 til 1985, og i Oslo Rhythm & Blues Ensemble rundt 1986 til 1987.

Fra midten av 1980-årene av var Holmsen en mye brukt musiker for mange mer pop- og rockorienterte artister. Særlig bør nevnes hans samarbeid med Bjørn Eidsvåg, hvor han spilte bass på Eidsvågs sju album i årene fra omkring 1986 til og med 1997. Holmsen har også laget mye musikk for barn i samarbeid med Maj Britt Andersen, for radio, fjernsyn, konserter og plateinnspillinger. Han fikk Rolf Gammlengs ærespris i 1996.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg