Marianne Beate Kielland

Faktaboks

Marianne Beate Kielland
Født
12. oktober 1975, Lørenskog, Akershus
Marianne Beate Kielland har markert seg både med barokkmusikk og som Gustav Mahler-tolker.
.

Marianne Beate Kielland er en av Norges ledende mezzosopraner og blant Europas fremste konsertsangere. Hennes repertoar spenner fra barokk til samtidsmusikk, og hun har samarbeidet med flere av verdens fremste kapasiteter på historiske fremførelser. Hun har medvirket på en lang rekke plateinnspillinger og har både Asia, Europa og Amerika som virkefelt.

Utdannelse og karriere

Kielland har studert med Svein Bjørkøy på Norges musikkhøgskole samt med Oren Brown og Barbara Bonney. Hun startet sin karriere som ansatt ved Staatsoper Hannover, men bestemte seg snart for å satse på en konsertkarriere. Hun etablerte seg raskt som spesialist på barokkrepertoaret, noe som vakte en viss oppsikt i en periode der altpartier i økende grad ble overlatt til kontratenorer. Hun har arbeidet med fremragende dirigenter som Fabio Biondi og Philippe Herreweghe og har sunget med blant andre Wiener Symphoniker og Les Talens Lyriques. Hun har også gjort suksess i Japan gjennom sitt samarbeid med Masaaki Suzuki og Bach Collegium Japan. Senere bega hun seg videre inn i det klassiske og romantiske konsertrepertoaret og har blant annet blitt en ettertraktet formidler av Gustav Mahlers vokalmusikk.

Kielland har også gjort seg bemerket på samtidsmusikkfeltet og ble i 2012 nominert til den amerikanske Grammy-prisen i kategorien Best Vocal Classical Album for sin utgivelse Veslemøy Synsk av Olav Anton Thommessen. Hun har utgitt og medvirket på flere titalls plateutgivelser, blant annet i samarbeid med pianisten Nils Anders Mortensen.

Formidling

I tillegg har Kielland vært en aktiv formidler. Hun ledet samtidsmusikkfestivalen ILIOS i Harstad fra 2006 til 2009 og var daglig leder av Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest i periodene 2012 og 2014–2015.

I 2019 er hun kunstnerisk leder for Risør Kammermusikkfest.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg