Trøndelag Musikkonservatorium, musikkutdanning i Trondheim som opprinnelig ble etablert i 1911, og som fra 1996 har vært innlemmet i Institutt for musikk ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Historikk

Trøndelag Musikkonservatorium ble opprettet i 1911 under navnet Trondhjems Musikskole, og var i starten en privat musikkskole etablert og eid av musikkpedagogen Oskar Skaug, som også var organist i Vår frue kirke.

Etter Skaugs død i 1955 ble skolen drevet av hans kone Sigrid Skaug fram til 1969. Skolen ble i 1973 delt opp i Trondheim kommunale musikkskole og Trøndelag Musikkonservatorium. Førstnevnte het Trondheim kommunale musikk- og kulturskole i 1998–2009, siden heter den Trondheim kommunale kulturskole.

Trøndelag Musikkonservatorium ble i 1994 en del av den nyopprettede Høgskolen i Sør-Trøndelag, men ble i 1996 overført til NTNU.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg