Napoleonskake er en kake som består av et tykt lag eggekrem mellom to lag stekt butterdeig, og med melisglasur på toppen. Eggekremen er smakt til med vanilje og rom og er tilsatt gelatin for å få en stivere konsistens.
Kombinasjonen av sprøtt bakverk, fløyelsmyk krem og søt glasur er populær i store deler av Europa, og varianter av denne kaken er kjent som mille-feuille, Cremeschnitte og vanilla slice.
Napoleonskake kjøpes som regel i porsjonsstykker, ikke som hel kake. Å spise kaken kan by på praktiske utfordringer fordi eggekremen tyter ut på sidene når man setter gaffelen i kaken. Mange snur derfor kakestykket på siden, slik at butterdeigsplatene står vertikalt.
Dette var opprinnelig en eksklusiv kake som mange forbandt med elegante konditorier og klassiske serveringssteder som Grand Hotel og Theatercafeen.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.