Rom er et brennevin som for det meste fremstilles ved destillasjon av gjæret sukkerrørmelasse og andre biprodukter fra produksjon av rørsukker. Alkoholstyrken er på 35–45 volumprosent.

Klassisk rom lagres oftest på gamle eikefat og kan deles opp i rike, kraftige typer med et høyt innhold av ledsagestoffer som stammer fra råvarene (jamaicarom) og typer i mellomklassen (for eksempel rom fra Martinique). Lette typer, til dels med så lavt innhold av ledsagestoffer at produktene minner om sprit (især rom fra Puerto Rico og Cuba) oppnår stadig større etterspørsel (ett eksempel er Bacardi). 

Viktige produksjonssteder er Jamaica, Cuba, Puerto Rico, Bahamas, Martinique, Filippinene og Madagaskar.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.