Komponisten Ole Olsen.

Fri. fri

Ole Olsen, født i Hammerfest, norsk komponist. Studerte ved konservatoriet i Leipzig. Overtok 1877 dirigentstillingen i Musikforeningen i Oslo etter Johan Svendsen. I 1884 ble han dirigent for annen brigades musikkorps i Oslo, og var 1899–1919 armémusikkinspektør med majors rang. Han nedla et betydelig arbeid i Kunstnerforeningen.

Verker. Olsen skrev blant annet en symfoni, en scherzo for to pianoer, de symfoniske diktene Åsgårdsreien og Alfedans, operaene Stig Hvide, Lajla, Stallo og Klippeøerne, musikk til Nordahl Rolfsens eventyrkomedie Svein Uræd (med den berømte Solefaldssang), oratoriet Nidaros, samt en rekke andre orkester- og korverker og mindre komposisjoner for sang og klaver, foruten marsjer og andre verker for janitsjarorkester.

Olsen skrev selv teksten til sine operaer. En samling Digte ble utgitt etter hans død.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

5. oktober 2012 svarte Georg Kjøll

Hei Egil. Hvis du kikker i papirleksikonet vil du se at ingen av de korte artiklene hadde fødsels- og dødsdato på grunn av plassmangel. Dermed har de heller ikke blitt overført til nettet og de må legges inn manuelt i hver av de tusenvis artikler det er snakk om.Hvis du sitter på svaret om når han ble født eller døde står du helt fritt til å også nevne det i kommentarfeltet.Hilsen Georg

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.