Åsne Seierstad, norsk journalist og forfatter. Hun har vært ansatt blant annet i Dagsavisen, NRK Dagsrevyen og NRK Dagsnytt. I de senere år har hun vært frilansjournalist, og er særlig kjent for sitt arbeid i krigsområder. I 1999 vant hun Gullruten for en av sine mange reportasjer fra Balkan for NRK Dagsrevyen. I 2000 kom boken Med ryggen mot verden. Portretter fra Serbia.

Som første norske journalist var Seierstad på plass ved fronten i Afghanistan, og hun leverte daglig nyhetsstoff blant annet til norske, svenske og danske aviser, NRK, og svensk radio og fjernsyn. For sin uredde innsats i forbindelse med krigen i Afghanistan mottok hun Fritt Ords Honnørpris i 2001.

I 2002 gav hun ut boken Bokhandleren i Kabul, og for denne boken ble hun tildelt Bokhandlerprisen (2002) og senere den britiske Emma-prisen (2004).

Under Irak-krigen våren 2003 rapporterte hun om krigens gang slik den ble opplevd av byens innbyggere, som en av meget få vestlige journalistene som ble igjen i Bagdad under det amerikanske angrepet. Disse reportasjene ble distribuert til TV-stasjoner og aviser i mange land. Høsten 2003 gav hun ut boken Hundre og én dag om denne tiden.

I 2007 utgav hun De krenkede, en reportasjebok fra det krigsherjede Tsjetsjenia

I boken En av oss - En fortelling om Norge (2013) skriver hun omkring hendelsen 22. juli 2011.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.