Fra slekten kommer både kanel og kamfer. De økonomisk viktigste artene for produksjon av kanel er Cinnamomum verum (ekte kanel) fra Sri Lanka og sørlige India og Cinnamomum aromaticum (alminnelig kanel) fra Kina. Økonomisk betydning har også Cinnamomum burmannii (padangkanel) fra Indonesia og Cinnamomum loureiroi (saigonkanel) fra Vietnam. I Europa regnes gjerne ekte kanel som den beste, men noen steder i Asia verdsettes Cinnamomum loureiroi høyest. Tørkede, uutviklede frukt og blomsterknopper av flere arter brukes også som krydder (se kanelblomster).
Tørkede blader av arten Cinnamomum tamala (også kalt indiske laurbærblader og tejpat) brukes i indisk og pakistansk matlaging. Av flere arter utvinnes kanelbladolje som brukes i kosmetikk og som kilde til eugenol. Kamfertreet (Cinnamomum camphora) er kilde til kamfer, og det duftende treverket er egnet til kabinetter og panel, se kamfertrekiste.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.