Ekte kanel, barken eller barksjiktet av 1–2 år gamle skudd av treet Cinnamomum verum, før kalt C. zeylanicum, som vokser vilt i Sri Lanka og på mange av øyene i Sørøst-Asia. Barken overgår i lukt og smak all annen kanel. Av denne blir flere sjikt rullet sammen til et rør av ca. 1,5 cm tykkelse og siden skåret av i 30–45 cm lange stykker. Det tørre bastsjiktet er av tykkelse som tykt papir, har blass, gulbrun farge, er lett å brekke over og har fibrig brudd. Overflaten er jevn, matt, med fine, lysere lengdestriper; den indre flaten er mørkebrun og forsynt med små vorter. Males oftest til et fint pulver. Lukten er i høy grad aromatisk, smaken søt og noe brennende. Kanelens virksomme bestanddel er kanelolje, som finnes i en mengde av 0,8–3,7 %.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.