Ekte kanel, barken eller barksjiktet av 1–2 år gamle skudd av treet Cinnamomum verum, før kalt C. zeylanicum, som vokser vilt i Sri Lanka og på mange av øyene i Sørøst-Asia. Barken overgår i lukt og smak all annen kanel. Av denne blir flere sjikt rullet sammen til et rør av ca. 1,5 cm tykkelse og siden skåret av i 30–45 cm lange stykker. Det tørre bastsjiktet er av tykkelse som tykt papir, har blass, gulbrun farge, er lett å brekke over og har fibrig brudd. Overflaten er jevn, matt, med fine, lysere lengdestriper; den indre flaten er mørkebrun og forsynt med små vorter. Males oftest til et fint pulver. Lukten er i høy grad aromatisk, smaken søt og noe brennende. Kanelens virksomme bestanddel er kanelolje, som finnes i en mengde av 0,8–3,7 %.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.