Myrkonglefamilien, enfrøbladet plantefamilie. De fleste artene har oppsvulmet knoll eller krypende jordstengel og små, enkle blomster som sitter tett sammen i en kongleformet klubbe omgitt av et hylsterblad (spatha). Bladene kan være linjeformede, men er oftest brede, iblant dypt innskårne, som hos Dracunculus eller gjennomhullet, som hos Monstera. Mange av artene i myrkonglefamilien er giftige.

2000 arter, de fleste i tropene, derav mange klatreplanter. I Europa 20 arter, i Norge bare arten myrkongle. Mange arter dyrkes i veksthus eller som stueplanter, f.eks. fra slektene flamingoblomst, munkehette, Caladium, elefantøre, Monstera, treklatrer, Dieffenbachia og kala. Til familien hører også Amorphophallus titanum som er kjent for å ha verdens lengste blomsterstand, og lukten av råtnende kjøtt.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

29. juni 2014 skrev Rolf Arne Grande

Kan noen gi meg svar på dyrkingstekknikken for KALA. Jeg tenker på vanning , gjødsling, lysforhold osv.
Hilsen
Rolf A Grande

30. juni 2014 svarte Kjell-Olav Hovde

Hei Rolf Arne Grande. Vi jobber med å få på plass fagansvarlige for blomsterfamiliene men har ikke dekket alle enda. Her står det litt om dyrking av kalaer. Beste hilsen Kjell-Olav http://www.bakker-norge.com/artikkel/kala-schwarzwalder-/

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.