I prekolumbisk tid bestod befolkningen i det nåværende Venezuela av en rekke karibisk- og arawak-talende urfolksgrupper. Muligens så mange som én millioner mennesker levde på det som nå er venezuelansk territorium da kolonialiseringen startet på 1500-tallet. Urbefolkningen ble kraftig redusert etter kort tid som følge av massakrer, sykdom og slaveri.
Immigrasjon i flere ulike faser gjennom historien, samt innføring av slaver fra Afrika, har skapt en befolkning sammensatt av spansk, italiensk, portugisisk, arabisk, tysk, afrikansk og urfolksherkomst. Landet har også en stor immigrantgruppe fra andre latinamerikanske land, særlig nabolandet Colombia.
I en folketelling i 2011 selvidentifiserte 51,6 prosent av befolkningen seg som mestis (blandingsopphav), 43,6 prosent som hvit, 2,9 prosent som sort, 0,7 av afrikansk opprinnelse, og 1,2 prosent som «annet».
Rundt to prosent av befolkningen tilhører urfolksgrupper, den høyeste andelen urbefolkning finnes i delstatene Amazonas og Zulia. Det anslås å være minst 26 ulike urfolksgrupper i landet; blant de største er guajiro, warao, piaroa, yanomamo og bari (motilon).
Kommentarer
Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.
Du må være logget inn for å kommentere.