Finfordelt mengde små partikler eller dråper av en væske (dispergent fase) i et volum av en annen væske (kontinuerlig fase), der de to væskene ikke er innbyrdes blandbare. Et tredje stoff, en emulgator, er vanligvis nødvendig for å holde partiklene finfordelt som en stabil emulsjon.

En emulsjon av en olje og vann kan være enten en olje-i-vann-emulsjon, hvor oljedråpene er dispergert i en kontinuerlig vannfase, eller en vann-i-olje-emulsjon med vanndråper dispergert i oljefasen. For eksempel er kremfløte en olje-i-vann-emulsjon der fettpartiklene er emulgert i vannfase, mens stivpisket krem er en vann-i-olje-emulsjon der vann er finfordelt i en kontinuerlig (stiv) fettfase.

Å lage en emulsjon kalles å emulgere

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.