Tørrmelk, eller melkepulver lages ved inndamping av melk (helmelk eller skummet melk). Tørrmelk av helmelk har lett for å bli harsk fordi melkefettet oksideres. Tørrmelk av skummet melk er derimot meget holdbar. Ved produksjon brukes to metoder. Melken blir først dampet noe inn og dryppes så på varme tromler, slik at vanninnholdet fordamper. Denne valsetørrede melken brukes mest til dyrefôr. Ved forstøvingsmetoden (spraytørking) blåses melken inn i et kammer med varm luft, hvor melken forstøves og faller ned i bunnen. Tørrmelk brukes både som husdyrfôr og i næringsmiddelindustrien.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.