Jordbruket sysselsetter bare ca. 3 % av yrkesbefolkningen, men verdien av jordbruksproduksjonen er svært høy, og jordbruket legger beslag på rundt 3/4 av det totale arealet. Viktigste jordbruksprodukt er mais, som til en stor del brukes i svineoppdrettet. Videre dyrkes soyabønner, hvete, havre, frukt, grønnsaker m.m. I sør dyrkes noe tobakk. Husdyrbestanden omfattet 2003 830 000 storfe, 53 000 sauer, 45 000sauer, 3,1 mill. svin og 28,9 mill. fjærkre, pluss broilere.

Indiana er USAs største produsent av bygningsstein (kalkstein), som brytes omkring Bedford og Bloomington i den sørlige del av staten. Det utvinnes også en del kull (36,3 mill. tonn 1990) og petroleum. Den nordvestlige delen av delstaten er sterkt industrialisert. I og omkring byene Gary, East Chicago og Hammond, som alle inngår i Chicago-regionen, finnes en av verdens største konsentrasjoner av tungindustri med enorme stålverk, sementfabrikker og oljeraffinerier. Andre viktige industriprodukter er elektriske og elektroniske apparater og maskiner, bildeler, fly og annet transportutstyr, jordbruksmaskiner, kjemikalier og næringsmidler. I 2004 var 19,4 % sysselsatt i industrien, 19,5 % i handel og transport, 14,8 % i det offentlige og 8,9 % i frie næringer.

Samferdselen er høyt utviklet, og Indianapolis er et viktig knutepunkt for veitransporten. På Ohio River foregår en betydelig elvetransport, mens Port of Indiana ved Lake Michigan gir forbindelse med St. Lawrence Seaway.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.