Sambar, også kalt sambaru eller aristoteleshjort, Cervus unicolor, partået klovdyrart i hjortefamilien. Pelsen er mørkebrun, men noe lysere på undersiden. Geviret er grenet med seks tapper, øyetaggen er lang og topptaggene er rettet fremover. 2 m lang, skulderhøyde opptil 1,6 m, vekt opptil 260 kg. Gevirlengde 60–100 cm. Forekommer i skogsområder opp til 3000 m o.h. Utbredt fra Filippinene over Indonesia, Sør-Kina, Myanmar til India og Sri Lanka. Innført bl.a. til Australia, New Zealand, Sør-Afrika og USA.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.