sambar

Av .
Lisens: CC BY-SA 4.0

Sambar er en partået klovdyrart i hjortefamilien. Pelsen er mørkebrun, men noe lysere på undersiden. Geviret er grenet med seks tapper, øyetaggen er lang og topptaggene er rettet fremover. Sambaren blir rundt to meter lang, med skulderhøyde opptil 1,6 m og vekt opptil 260 kg. Gevirlengde 60–100 cm.

Faktaboks

også kjent som:

sambaru

aristoteleshjort

Cervus unicolor

Arten forekommer i skogsområder opp til 3000 meter over havet og er utbredt fra Filippinene over Indonesia, Sør-Kina, Myanmar til India og Sri Lanka. Den har blitt innført blant annet til Australia, New Zealand, Sør-Afrika og USA.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg