Ny Tid

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Ny Tid er et månedsmagasin utgitt i Oslo, grunnlagt i 1975 som et nyhetsmagasin med radikalt grunnsyn. Ansvarlig redaktør er Truls Lie, som overtok stillingen i 2015 etter Dag Herbjørnsrud.

Faktaboks

også kjent som:
Ny Tid, hvori opptatt Orientering

Avisen kom ukentlig fram til 2015 da den ble lagt om til månedsavis og inngikk samarbeid om distribusjon med Klassekampen. Avtalen om distribusjon ble imidlertid sagt opp i september 2017, etter at Ny Tid hadde fått kritikk for å ha publisert en konspirasjonsteoretisk artikkel om terrorangrepet 11. september 2001. Opplaget falt etter dette til omlag 5000.

Ny Tid ble grunnlagt som SVs ukeavis da Sosialistisk Folkepartis gamle avis Orientering (grunnlagt i 1953) ble nedlagt. Avisens første redaktør var Audgunn Oltedal. Fra 1998 var Ny Tid en uavhengig avis for venstresiden, med hovedvekt på kommentar- og bakgrunnsstoff.

Avisen ble kjøpt av forlaget N. W. Damm & Søn A/S i 2006, og omgjort til et magasin med den samme radikale profilen som avisen hadde hatt. Fra 2008 til mai 2011 var bladet eid av Mentor Medier. 1. mai 2011 gikk Ny Tid ut av Mentor Medier og inn i Ny Tid & Orientering AS. Avisen eies i dag av flere enkeltpersoner hvorav Truls Lie er den største med en eierpost på mer enn 35 prosent av aksjene.

Navnet er tidligere brukt av et av arbeiderbevegelsens eldste og mest innflytelsesrike organer, Ny Tid (1899–1947).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg