Martin Linge, petroleumsfelt i Nordsjøen i blokk 30/7. Funnet 30/7-6 Hild ble påvist i 1978 nær delelinjen til britisk sektor, omtrent 42 km vest for Osebergfeltet. Den 11. juni 2012 kunngjorde Olje- og energidepartementet at plan for utbygging og drift (PUD) for feltet ble godkjent, og at feltnavnet ble Martin Linge, oppkalt etter offiseren Martin Linge. Produksjonsstart for feltet er planlagt til 2019. Utvinnbare reserver er pr. 2015 estimert til 5,9 mill. Sm3 olje, 19,5 milliarder Sm3 gass, 1,5 mill tonn NGL og 3,4 mill. Sm3 kondensat. Operatør for feltet er Total E&P Norge.

Feltet planlegges utbygd med en integrert produksjonsplatform med stålunderstell samt et lagringsskip (FSO) for lagring av olje og kondensat. Plattformen skal drives med kraft fra land, med krafttilførsel gjennom en 170 km lang kabel fra Kollsnes.

Rikgassen skal transporteres gjennom en rørledning til FUKA transportsystem på britisk sektor. Olje og kondensat skal eksporteres med tankskip med lasting fra FSO-skipet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.