Samsung

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Samsung Group er et sørkoreansk multinasjonalt konsern, som gjennom sine mange enheter produserer elektronikk og en rekke andre varer og tjenester. Samsung har røtter i virksomheter startet i 1930-årene av Lee Byung-chull. Han ble etterfulgt av sin sønn Lee Kun-hee i 1987. Selskapet ledes i dag av Lee Jae-yong.

Faktaboks

Etymologi
koreansk ‘tre stjerner’
Også kjent som

Samsung Group

Samsung Group består av en rekke enheter med vidtfavnende virksomhet. Den største enheten i gruppen er Samsung Electronics, dannet i 1969, er en av verdens største produsenter forbrukerelektronikk, og har betydelig marketsandel innen blant annet smarttelefoner og TV-apparater. Samsung Electronics alene hadde en omsetning på omtrent 209 milliarder dollar i 2019, og sto for 19,4 % av konsernets omsetning.

For øvrig er Samsung aktiv innen blant annet finans og forsikring, ingeniørarbeid og kjemisk industri. Produksjon skjer via selskapets mange datterselskaper og tilknyttede virksomheter. I 2019 hadde Samsung Group en samlet omsetning på 1060 milliarder dollar.

Samsung står for rundt en femtedel av Sør-Koreas totale eksport, og inntektene er større enn mange lands BNP. Selskapet har en sterk innflytelse på Sør-Koreas økonomiske utvikling, politikk, media og kultur.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg