UFO-religiøsitet

UFO-religiøsitet, (se også ufologi) er en samlebetegnele på ulike religioner, spirituelle strømninger og miljøer som siden 1950-årene har sett UFO'er (uidentifiserte flygende objekter) i en religiøs eller spirituell sammenheng. Kan forstås som en strømning innenfor alternativbevegelsen, og har i tillegg til et fokus på teknologi blitt inspirert av teosofi, kanalisering og andre uttrykk for moderne okkultisme.

UFO-religiøsiteten arter seg på mange måter og inngår i mange forskjellige sammenhenger - både i organisert og uorganisert form. De to mest kjente UFO-religionene er Aetheriussamfunnet og Raël-bevegelsen. Større innflytelse i Norge har imidlertid George Adamski (1891-1965), Eduard Meier (f. 1937), Erich von Däniken (f. 1935) og George van Tassel (1910-78) hatt. I nettverket rundt NETI (Norwegian Organization for the Study of ExtraTerrestial Intelligence) finnes ulike tilnærminger til UFO'er, men en hovedtendens er kanaliserte budskap fra fjerne galakser som handler om fremtidens teknologi, miljøvern, intergalaktisk fred og andre dagsaktuelle og viktige temaer. De utenomjordiske beveger seg på andre materiefrekvenser enn jordiske mennesker, de kommuniserer telepatisk og formidler healing.

Innenfor en til dels annen trend, som i større grad preger amerikansk UFO-religiøsitet, handler det mer om mennesker som har blitt bortført av aliens og utsatt for smertefulle forsøk, vært surrogatmødre eller sæddonorer for utenomjordiske, etc. I slike fortellinger kan "gudene" som ankommer i UFO'er forstås som ikke bare gode - dette i motsetning til hvordan aliens fortås i mer typiske alternative miljøer. En særegen type fortellinger handler om star people eller walk-ins, dvs. mennesker som ved nærmere ettersyn viser seg å være aliens - en del UFO-religiøse hevder å ha oppdaget at de tilhører stjernefolket.

Anbefalt videre lesning

Nettsidene til NETI

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg