Ufologi, studiet av UFO-fenomener (se UFO); betegner også en rekke religiøse bevegelser, der grunnleggerne gjerne hevder å ha hatt kontakt med vesener fra UFOer, mottatt religiøse og etiske budskap fra dem og vært med på reiser til andre planeter. Den første og mest kjente av disse «profetene» var amerikaneren G. Adamski (1891–1965).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

25. februar 2013 skrev Geir Winje

Hei Jeanette,

her begynt å skrive litt i SNL etter Arild Romarhem

- foreslår i den forbindelse at overskriften på denn artikkelen endres fra ufologi til UFO-religiøsitet, evt UFO-religion, og at den flyttes til kategorien nyreligiøsitet

- alternativt kan jeg lage en sånn artikkel selv

- hva syns du?

- hilsen Geir W

4. mars 2013 svarte Jeanette Sky

Hei Geir, takk for innspill. Min første tanke rundt dette er at jeg tror det er lurt å beholde ufologi-tittelen under religionsvitenskap, men at jeg må fylle ut artikkelen, den er litt knapp der den står. Samt, og aller viktigst, at den der lenkes opp til en artikkel under nyreligiøsitetskategorien som du skriver mer utfyllende, UFO-religion hører jo utvilsomt hjemme der (jeg tror jeg foretrekker UFO- religion fremfor UFO-religiøsitet, men er samtidig usikker). I så tilfelle kunne vi jo samkjøre oss under arbeidet. Hva tror du om det?

Jeanette

4. mars 2013 svarte Geir Winje

enkleste måten å samkjøre på er vel egentlig bare å skrive i vei og publisere begge to, og så endre etter hvert som vi ser hvordan helheten blirufo-religion: da tenker jeg på rael og såntufo-religiøsitet: mer mangslungent, og vanligere i norge (miljøet rundt neti f eks)har du forresten noen gang deltatt på den årslige ufo-messen i folkets hus i oslo?geir

4. mars 2013 skrev Yngve Jarslett

Er ikke ufologi et etablert begrep innen religionsvitenskapen? Jeg husker i hvert at det ble brukt og som betegnelse på religiøst betonte sekter og bevegelser når jeg studerte.

7. mars 2013 skrev Geir Winje

hei igjen jeanette - har nettopp publisert "ufo-religiøsiet"geir w

7. mars 2013 skrev Anne Marit Godal

Å, for ein flott dialog! Sånn skal det vere.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.