Vegetasjonen i Mali er preget av det tørre klimaet og endres gradvis langs en nord–sør-gradient. I sør er det savanne, langs elveløpene og langs grensen mot Guinea er det noe skog. På savannen vokser blant annet smørtre. Lenger nord, i Sahel-beltet, er vegetasjonen steppepreget, med tørketålende trær som apebrødtre og dumpalme. Lengst i nord, mot Sahara, forsvinner all vegetasjon.

Pattedyrfaunaen omfatter omkring 140 arter. På savannen i sør lever blant annet antiloper, gaseller, sjiraff, elefant, løve, sjakaler og hyener. Av rovdyr finnes også rever, hyenehund og flere snikekatter. Krokodille og flodhest finnes i elvene.

I elven Nigers innlandsdelta forekommer mer enn 100 fiskearter og 350 fuglearter. Mer enn 650 fuglearter er observert i Mali, deriblant mer enn 50 rovfuglarter, 30 råkefugler og tallrike solfugler og vevere. Struts, trapper og sekretærfugl lever på savannen. Minst 105 krypdyr og 30 amfibier forekommer.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg