Råker, fuglefamilie i ordenen råkefugler. Omfatter 12 arter i to slekter, Coracias og Eurystomus, utbredt i Afrika, Eurasia og Australia. Mellom gråtrost og kråke i størrelse, 25–40 cm, oftest med sterke farger i fiolett eller blått. Nebbet er kort, kraftig og med krokspiss, noen har forlengede stjertfjær. Holder til i åpen skog, ved skogkant og på savanne, enkelte arter også i tropisk regnskog. Spiser større insekter, skorpioner og små virveldyr (firfisler, små slanger, småpattedyr, fugleunger). Coracias-artene benytter utsiktsposter i trær o.l. og speider etter byttedyr på og nær bakken. Eurystomus-artene fanger i stor grad byttedyrene i luften ved utfall fra utsiktsplasser høyt over bakken. Alle er hullrugere, som regel i trær.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.