Slettestruts, to hanner og en hunnfugl i midten, i Serengeti nasjonalpark, Tanzania. Av . CC BY SA 3.0

strutser

Somalistruts (hann) i Samburu nasjonalpark, Kenya.

Artikkelstart

Strutser er verdens tyngste fugler. Strutsene regnes i dag som en egen orden med to beslektede arter: Slettestruts, Struthio camelus, som har størst utbredelse, og somalistruts, Struthio molybdophanes, som finnes på Afrikas Horn og i deler av Kenya. Strutsene legger de største eggene av alle fugler.

Faktaboks

Også kjent som
løpefugler
Vitenskapelig navn
Struthioniformes

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

strutser
Struthioniformes
Artsdatabanken-ID
270
GBIF-ID
725

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg