Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) er ansvarlige for å sikre en fremtidsrettet nærings- og sjømatpolitikk. NFD skal i tillegg fremme norsk næringsliv og handel, og bidra til en bærekraftig forvaltning av fiskeri- og havbruksnæringen. Departementet har også ansvaret for skipsfartspolitikk.

NFD ledes av to statsråder: Torbjørn Røe Isaksen fra Høyre er næringsminister og Per Sandberg fra Fremskrittspartiet er fiskeriminister. 

NDFs organisasjon består av 8 avdelinger: Administrasjonsavdelingen, Eierskapsavdelingen, Næringspolitisk avdeling, Maritim avdeling, Handelspolitisk avdeling, Forsknings- og innovasjonsavdelingen, Fiskeri- og havbruksavdelingen og Konkurransepolitisk avdeling. I tillegg eksisterer det en kommunikasjonsseksjon.

NFD har en rekke underliggende etater, blant annet Brønnøysundregistrene, Fiskeridirektoratet, Havforskningsinstituttet og Sjøfartsdirektoratet, Justervesenet, Konkurransetilsynet og Patentstyret

Nærings- og fiskeridepartementet ble opprettet 1. januar 2014 og består av det som tidligere het Nærings- og handelsdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.