Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) er ansvarlige for å sikre en fremtidsrettet nærings- og sjømatpolitikk. NFD skal i tillegg fremme norsk næringsliv og handel, og bidra til en bærekraftig forvaltning av fiskeri- og havbruksnæringen. Departementet har også ansvaret for skipsfartspolitikk.

NFD ledes av to statsråder: Monica Mæland fra Høyre er næringsminister og Per Sandberg fra Fremskrittspartiet er fiskeriminister. 

NDFs organisasjon består av 8 avdelinger: Administrasjonsavdelingen, Eierskapsavdelingen, Næringspolitisk avdeling, Maritim avdeling, Handelspolitisk avdeling, Forsknings- og innovasjonsavdelingen, Fiskeri- og havbruksavdelingen og Konkurransepolitisk avdeling. I tillegg eksisterer det en kommunikasjonsseksjon.

NFD har en rekke underliggende etater, blant annet Brønnøysundregistrene, Fiskeridirektoratet, Havforskningsinstituttet og Sjøfartsdirektoratet, Justervesenet, Konkurransetilsynet og Patentstyret

Nærings- og fiskeridepartementet ble opprettet 1. januar 2014 og består av det som tidligere het Nærings- og handelsdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.