Nærings- og fiskeridepartementet

Iselin Nybø er næringsminister fra 2020.
Iselin Nybø
Av .

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) er ansvarlige for å sikre en fremtidsrettet nærings- og sjømatpolitikk. NFD skal i tillegg fremme norsk næringsliv og handel, og bidra til en bærekraftig forvaltning av fiskeri- og havbruksnæringen. Departementet har også ansvaret for skipsfartspolitikk.

NFD ledes av to statsråder: Iselin Nybø fra Venstre er næringsminister, og Odd Emil Ingebrigtsen fra Høyre er fiskeri- og sjømatminister.

NDFs organisasjon består av åtte avdelinger: Administrasjonsavdelingen, Eierskapsavdelingen, Næringspolitisk avdeling, Maritim avdeling, Handelspolitisk avdeling, Forsknings- og innovasjonsavdelingen, Fiskeri- og havbruksavdelingen og Konkurransepolitisk avdeling. I tillegg eksisterer det en kommunikasjonsseksjon.

NFD har en rekke underliggende etater, blant annet Brønnøysundregistrene, Fiskeridirektoratet, Havforskningsinstituttet og Sjøfartsdirektoratet, Justervesenet, Konkurransetilsynet og Patentstyret.

Historikk

Nærings- og fiskeridepartementet ble opprettet 1. januar 2014 og består av det som tidligere het Nærings- og handelsdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg