Faktaboks

Entra
Offisielt navn
ENTRA ASA
Organisasjonstype
Allmennaksjeselskap
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Sonja Horn
Styreleder
Ottar Ertzeid
Logo
Logo
Av .

Entra ASA er et norsk eiendomsselskap. Entra har sin virksomhet i større norske tettsteder med hovedvekt på Oslo og Østlandet. Hovedkontoret ligger i Oslo og firmaet har regionkontorer i Stavanger, Bergen og Trondheim. Omsetningen er cirka 2,2 milliarder kr (2018).

Selskapets hovedoppgave er å eie kontorlokaler gjennom kommersiell utvikling, utleie, forvaltning, drift, kjøp og salg av fast eiendom.

Historikk

Entra ble opprettet i 2000 ved at utleibare statseiendommer som ble utskilt fra Statsbygg. Selskapet hørte da inn under Nærings- og handelsdepartementet. Staten solgte seg ned til 49,6 prosent i Entra i 2014 og noterte selskapet på Oslo Børs. Staten solgte seg videre ned til 33,4 prosent i 2016, 22,4 prosent i 2019 og helt ut i 2020.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Entra
Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
68.209 Utleie av egen eller leid fast eiendom ellers

Kommentarer (2)

skrev Knut Are Tvedt

Fra nå heter selskapet Entra ASA og er ikke lenger statlig. Det gikk på børs nå i oktober; John Fredriksen sikret seg ti prosent av aksjene. Dep. heter nå Nærings-og fiskeridepartementet som nå har 49 % av aksjene.

svarte Aksel Braanen Sterri

Kunne du tenke deg å legge inn et endringsforslag, Knut Are?

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg