Strandkål, Crambe maritima, er en flerårig planteart i korsblomstfamilien. 30–70 cm høy, med tykke, blågrønne, kjøttfulle blad, hvite blomster og kulerund skulpe med ett frø. Forekommer i Norge på rullesteinstrand og gruset havstrand enkelte steder fra Oslofjorden til Hordaland og i Sør-Trøndelag.

Strandkål har vært mye brukt som matplante, både i kultivar og vill innsamling. Særlig i England var det tidligere vanlig å dekke til vårskuddene med grus, slik at de holder seg lyse. Skuddene høstes og tilberedes som asparges. I Norge har det vært vanlig å bruke bladene på samme måte som grønnkål eller spinat. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.