Ingeniørbataljonen (Ingbn); kampstøttebataljon i Hæren, som del av Brigade Nord, med hovedkvarter på Skjold i Målselv kommune i Troms, og med to kompanier i Rena leir, Åmot kommune i Østerdalen, samt ett kompani på Hellarbogen i Gratangen kommune i Troms.

Bataljonens hovedoppdrag er å utdanne, trene og øve Hærens ingeniørkapasitet, og stille den på nasjonal beredskap innenfor rammen av Brigade Nord. Avdelingen er en taktisk støtteavdeling med hovedoppgave å sørge for at brigadens avdelinger kommer fram, med støtte innen mobilitet og antimobilitet, stillinger og kamuflasje, samt overlevelse. Avdelingen utdannet også skarpskyttere og stormingeniører. Bataljonen har bidratt med kapasiteter i en rekke internasjonale operasjoner.

Ingbn er organisert med bataljonsstab og sju kompanier:

  • Pansret ingeniørkompani A
  • Ingeniørkompani B
  • Pansret ingeniørkompani C
  • Oversettingskompani
  • CBNR-kompani
  • Maskin- og konstruksjonskompani (TEF)

Avdelingen har ca. 260 ansatte og 400 vernepliktige mannskaper. Kp C og TEF (Theatre Enabling Force) inngår i Hærens hurtige reaksjonsstyrke (HRS), og er lokalisert til Rena leir. Oversettingskompaniet er lokalisert til Hellarbogen.

Ingeniørbataljonen er oppsatt med en omfattende materiellpark som omfatter blant annet broleggingsutstyr og amfibieutstyr; anleggsmaskiner (pansret og upansret) samt ABC verne- og rensemateriell.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.