Ingeniørbataljonen (Ingbn); kampstøttebataljon i Hæren, som del av Brigade Nord, med hovedkvarter på Skjold i Målselv kommune i Troms, og med to kompanier i Rena leir, Åmot kommune i Østerdalen, samt ett kompani på Hellarbogen i Gratangen kommune i Troms.

Bataljonens hovedoppdrag er å utdanne, trene og øve Hærens ingeniørkapasitet, og stille den på nasjonal beredskap innenfor rammen av Brigade Nord. Avdelingen er en taktisk støtteavdeling med hovedoppgave å sørge for at brigadens avdelinger kommer fram, med støtte innen mobilitet og antimobilitet, stillinger og kamuflasje, samt overlevelse. Avdelingen utdannet også skarpskyttere og stormingeniører. Bataljonen har bidratt med kapasiteter i en rekke internasjonale operasjoner.

Ingbn er organisert med bataljonsstab og sju kompanier:

  • Pansret ingeniørkompani A
  • Ingeniørkompani B
  • Pansret ingeniørkompani C
  • Oversettingskompani
  • CBNR-kompani
  • Maskin- og konstruksjonskompani (TEF)

Avdelingen har ca. 260 ansatte og 400 vernepliktige mannskaper. Kp C og TEF (Theatre Enabling Force) inngår i Hærens hurtige reaksjonsstyrke (HRS), og er lokalisert til Rena leir. Oversettingskompaniet er lokalisert til Hellarbogen.

Ingeniørbataljonen er oppsatt med en omfattende materiellpark som omfatter blant annet broleggingsutstyr og amfibieutstyr; anleggsmaskiner (pansret og upansret) samt ABC verne- og rensemateriell.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.