Rena leir

Rena leir, i Åmot kommune i Hedmark.
Av /Forsvarets mediesenter.

Artikkelstart

Rena leir, militærleir i Åmot kommune, Hedmark, etablert fra 1997 som en konsekvens av nedleggelsen av Trandum leir i Ullensaker og byggingen av Oslo Lufthavn Gardermoen.

Leiren er standkvarter for Østerdal garnison med Hærens taktiske treningssenter (HTTS) med elektroniske skyte- og øvingssimulatorer, Telemark bataljon, Hærens befalsskole, Hærens jegerkommando med utdanning av spesialstyrker, og Rena tekniske verksted.

Anlegget er en tradisjonell militærleir i moderne tolkning. Etter en utvidelse i 2002 er leiren i dag et digert etablissement og samtidig en stor arbeidsplass hvor ca. 2000 mennesker har sitt daglige virke. Leiren er delt i to med henholdsvis en nedre «garnisonsby» med boliger/kvarter, forlegning, messe, velferd og idrettsavdeling, og et øvre «festningsområde» med treningssentre, skytebaner og øvingsfelt. Inntil 2006 var Rena en «åpen» leir.

Etablissementet er bygget innenfor en definert og anerkjent designmal og inneholder flere spesielle bygg som blant annet har blitt nominert til Forsvarets byggeskikkpris, som Undervisningsbygget og Kapellet.

I tilknytning til leiren finnes flystripe på 1300 m samt de store øvingsområdene Regionfelt Østlandet og Rødsmoen.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg