Skogdue er en fugleart i duefamilien. Den er er en overveiende blågrå due uten hvite tegninger. Den er mindre enn ringdue, lengden er 33 cm og vekten 250–300 g. Skogduen hekker i store deler av Europa, Nordvest-Afrika og Vest-Asia.

I Norge har den blitt mindre vanlig etter 1900 og hekker nå spredt på Øst- og Sørlandet, helst i hule trær (som blir stadig mer mangelvare). Den har normalt to kull i Norge, i Sverige opptil fire kull per år. De to eggene ruges av begge kjønn i 16–18 dager. Skogduen er en trekkfugl. Norske fugler overvintrer hovedsakelig i Sør-Frankrike og Nord-Spania.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.