Duefugler, fugleorden som omfatter duefamilien og de utdødde drontene. Duefuglene er middels store fugler med kort hals og korte ben med sitteføtter. De fleste er meget dyktige flygere. Nebbet er alltid kort, og ved basis har det et oppsvulmet, mykt hudparti, mens nebbspissen er hard og hornaktig. De to hvite eggene (hos alle arter) legges enten i hulrom av flere slag, på bakken eller i løst bygde reir ute på grenene i trær. Ofte flere kull egg per år. Mens ungene er små, mates de av begge foreldre med et oppgulp i form av et ostelignende sekret fra den fortykkede slimhinneveggen i kroen («duemelk»). Se også duefamilien og dronter. Ordenen omfattet tidligere også sandhøns.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.