Arne Brimi

Arne Brimi

Døla-Bilde, Otta. begrenset

Arne Brimi, norsk kokk og gastronomisk forfatter. Forener gamle norske mattradisjoner med ideer fra det moderne, internasjonale kjøkken. Årets kjøkkensjef 1985, Norges første deltaker i VM i kokekunst 1987, deltaker på det norske kokkelandslaget 1987–92. Kjøkkensjef på Fossheim Turisthotell i Lom 1978–2002. Driver nå stedet Vianvang (Senter for matkultur) i Vågå. Har bl.a. utgitt Frå Lom til Lyon (1987), Frå naturens kjøken (1991) og Ein smak frå norsk natur (1993).

Denne artikkelen er hentet fra papirutgaven av leksikonet, utgitt i 2005-2007. Artikkelen har ikke blitt oppdatert siden den ble publisert på nett 14.02.2009.

Forfatter av denne artikkelen

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Vi trenger ny fagansvarlig for Restauranter og kjøkkensjefer

Fagansvarlig har ansvar for å:

  • Vurdere endringsforslag fra leserne
  • Svare på spørsmål i kommentarfeltet
  • Skrive nye artikler
  • Forvalte og oppdatere gamle artikler

Vil du bli fagansvarlig?

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.