Randi Stene

Faktaboks

Randi Stene
født:
12. april 1963, Trondheim
Randi Stene har en betydelig internasjonal karriere som mezzosopran og er påtroppende operasjef ved Den Norske Opera & Ballett høsten 2020.
Randi Stene
Av /Den Norske Opera & Ballett.

Randi Stene er en norsk sanger (mezzosopran). Stene er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og Operaakademiet i København. Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd i konkurransen Cardiff Singer of the World i 1991 og som Oktavian i Rosenkavaleren (Richard Strauss) på Théâtre du Châtelet i Paris i 1993.

Stene har opptrådt på verdens førende scener som Metropolitan i New York, Covent Garden i London og Bastille-operaen i Paris. Hun var ansatt ved Det Kongelige Teater i København fra 1989 til 2019, hvoretter hun ble utnevnt til professor i sang ved Norges musikkhøgskole og operasjef ved Trondheim Symfoniorkester & Opera. Hun har tidligere vært kunstnerisk leder for Kirsten Flagstad Festival. Hun tiltrer som operasjef ved Den Norske Opera & Ballett i august 2020.

Stene har et omfattende konsertrepertoar og er svært ettertraktet ved ledende konsertsaler. Hun har jobbet med dirigenter som Bernard Haitink, Christoph von Dohnanyi, Christian Thielemann, Armin Jordan, Nello Santi, Manfred Honeck, Pierre Boulez, sir Antonio Pappano og Daniel Harding.

Større roller

Utmerkelser

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg