Faktaboks

Mills
Offisielt navn
MILLS AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Christopher Paul Samways
Styreleder
Knut Heje

Mills er et norsk varemerke og næringsmiddelprodusent formelt stiftet i 1997 av eierselskapet Agra Industrier, som følge av en omstrukturering av Forma, tidligere Forenede Margarinfabrikker.

Mills har fabrikker i Fredrikstad hvor det produseres margarin og majones, i Drammen hvor det produseres Delikat og Plantego-produkter i form av salater og posteier, i Lillehammer hvor produktene pakkes, i Finneidfjord hvor det produseres kaviar og Trondheim hvor det produseres sildeprodukter og fiskeposteier.

Selskapet produserer og markedsfører margarin under merkevarer som Melange, Soft Flora, Vita hjertego og Olivero. I tillegg til margarin produserer selskapet matvareprodukter under merkevarenavn som Mills, Delikat, Plantego, Stryhns og Lohmanders.

I 2020 hadde selskapet omtrent 450 ansatte og en omsetning på omtrent to milliarder kroner. Selskapets hovedkontor ligger på Grünerløkka i Oslo.

Historikk

Selskapets historie strekker seg tilbake til 1885 når Knut Knutsen Heje grunnla Agra Margarinfabrikk, nå kjent som Mills AS. Selskapet startet produksjon av Melange margarin i 1919. Etter mange år med produksjon av margarin registrerte selskapet i 1950 Mills som et varemerke. I 1951 startet selskapet produksjon av Mills majones, før de året etter introduserte Mills kaviar.

I 1970 ble forenede Margarinfabrikker opprettet som en salgssentral for norske margarinfabrikker, som i 1988 tok navnet Forma. Forenede Margarinfabrikker avløste Margarincentralen, som ble grunnlagt i 1936. Det samme året som forenede Margarinfabrikker ble opprettet, ble Delikat en del av Forma, som fra 1995 ble heleid av Agra Industrier. I 1997 ble Forma sine aktiviteter slått sammen til et nytt selskap med navnet Mills DA.

Selskapet flyttet i 1994 margarinproduksjonen fra Oslo til Fredrikstad. Fra 2002 er Delikat en merkevare produsert av Mills. I 2013 flyttet selskapet produksjonen av majones til Fredrikstad og fabrikken på Grünerløkka har fra dette året ingen produksjon. Den tidligere fabrikken benyttes i senere tid som selskapets hovedkontor.

Agra Industrier har produksjon også i Sverige, Danmark og Polen gjennom Foodmark Nordic, som eier selskapene FoodMark AB og Stryhns AS.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Mills
Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
10.890 Produksjon av næringsmidler ikke nevnt annet sted; 10.420 Produksjon av margarin og lignende spiselige fettstoffer

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg