Gate i Havana

Fra en gate i byen Havana på Cuba.

Av .

Latin-Amerika er de stater i Amerika hvor spansk eller portugisisk er offisielt språk. Dette omfatter Sør-Amerika, unntatt Fransk Guyana, Surinam og Guyana, Mellom-Amerika unntatt Belize, Mexico i Nord-Amerika, samt Cuba, Den dominikanske republikk og Puerto Rico i Karibia.

Kulturen i Latin-Amerika har en lang og rik historie, og fra den prekolumbiske tiden er det bevart en rekke bygningsmonumenter og kunstgjenstander. I tillegg til artikler om de enkelte landene (særlig Mexico og Peru) er dette behandlet under aztek, Chimú, indianere, inka, maya, Mesoamerika, moche, nazca, søramerikanske indianere og Tiahuanaco.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Eivind Sehested Zakariassen

Hei!
Slik det er formulert her kan det se ut til at Mexico, Cuba, Den dominikanske republikk og Puerto Rico ikke er den del av Latin-Amerika. Jeg forstår hvordan det er ment, men det er veldig lett å misforstå slik det er formulert nå.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg